Kutu Kucing Meriah Berkampung Di Badan Si Oyen!

Share
Kutu Kucing Meriah Berkampung Di Badan Si Oyen!

Kutu Kucing Meriah Berkampung Di Badan Si Oyen!

Kutu Kucing Berkampung Meriah Di Badan Si Oyen. Dari manalah si oyen ni mendapat kutu. Mungkin dari aktiviti sosialnya kot. Berkawan dengan kucing-kucing yang ada kutu ataupun kutu tu melompat dari anjing jiran sebelah.

 

 

berapa lama dah kutu ni berkampung 🤮 pic.twitter.com/sgoMIa8gKz

— Catzonia X (@catzoniaX) August 23, 2020

Bila tengok sebegini banyak kutu pada si oyen ni… huuhuhu, berdiri rasa bulu roma. Kesian oyen, mesti dia sangat tak selesa. Video yang dimuat naik di laman twitter Catzonia X ni buat ramai orang tertanya-tanya, masa cukur bulu si oyen ni kutu-kutu tu tak melompat kesana kemari ke?

Kutu ni tak terbang tempat lain ke.. Hahaha.. Meremamg bulu tengok. Masa bersihkan kutu ni buang macam mne

— Nadia Johari #stayathome (@nadiasamjohari) August 23, 2020

Time tgh shave, kutu2 tu tak terbang/lompat ke tmpt lain ke??? Omg!

— YnGXMAMASAB (@FarishaKhirudin) August 23, 2020

semestinya sbb tu kami buat tanpa ada kucing lain dalam tu, lepas habis grooming kami akan sanitize stu bilik grooming sebelum grooming kucing lain 😊

— Catzonia X (@catzoniaX) August 23, 2020

Apa faktor kucing mendapat kutu

Terdapat beberapa faktor kucing mendapat kutu, salah satunya dibawa oleh kucing atau anjing yang lain. Kucing tersebut mungkin berkawan rapat dengan kucing jalanan atau berselisih dengan anjing diluar. Faktor dan info menarik lain tentang kutu kucing boleh baca artikel di bawah ini:
 

Tuan kucing perlulah mandikan kucing sekurang-kurangnya sebulan sekali. Kalau nak senang hantar je grooming kat Catzonia X ni. Jangan sampai kucing korang nyanyikan korang lagu Upiak – Tak Tun Tuang okeh!
 

Untuk book slots for grooming, boleh click di link yang tertera. Boleh juga kalau sekadar nak tahu packages grooming kami. No walk-in ya! 🐾

Damansara: https://t.co/rfhn74qNDt
Shah Alam: https://t.co/uUAHtz3eCf
Bangi: https://t.co/nRYaQzFNBs

— Catzonia X (@catzoniaX) August 23, 2020